fredag 26 juni 2009

Regeringen och livsmedelsbranschens mål

2009-06-24 Socialdepartementet : Gemensam rapport av regeringen och livsmedelsbranschen om arbetet för bra matvanor:

"Mål 2011:
Konsumtionen av frukt och grönsaker och fullkornsprodukter har ökat, och intaget av fett, särskilt mättat fett och transfetter, och tillsatt socker har minskat. Intaget av salt är lika stort eller mindre, beroende på det nationella sammanhanget."

Min kommentar:
Konstigt mål, borde inte målet vara: "minskad fetma, sjukdom och dödlighet". Dom sätter likhetstecken mellan lågfett och nyttigt. Så har dom gjort sedan några decennier tillbaka. Varför gör dom ingen uppföljning? Uppföljning är en absolut nödvändig del i kvalitetssäkring. Sedan de började rekommendera lågfett har fetman exploderat. Sedan spelar det ingen roll vilka bortförklaringar man kan komma på. Kostråden har inte avsedd effekt och måste förändras!

Inga kommentarer: